Skrivet av: Dolly | juni 29, 2006

Den långa mörka bestens överfall

Det var en gång en Norrländska som bestämt sig för att bosätta sig söderöver. Hur hon kunde lämna härliga, mysiga, trygga norrland kunde för många vara en gåta. Men inte för henne. När ljuv musik uppstår ska man inte stå stilla och se på, nej då får man handla!

Hur som helst. Hon hade inte bott där länge förrän överfallet skedde. Det var en solig torsdag eftermiddag. Hon hade varit nere vid sjön och solat en stund och var nu på väg hem. Gick ganska sakta och funderade över livet. Det blåste till genom skogen. Fåglarna kvittrade. Helt plötsligt från ingenstans rasslade han fram. Aggressiv. Hotfull. De två tänderna glänste. Fradga ur munnen. Ögon, svarta och ondskefulla som få. Slingrade upp sig i en snabb attack! Pulsen var hög. Hjärtat slog hårt. Hon ropade hotfullt (men väl respektingivande) och tog några läckra lätta löpsteg. I flip flops bör tilläggas. Besten försvann illa kvickt in i skogen igen. Och alla levde fridfulla i alla sina dagar. Förutom Norrländskan som sedan dess alltid är på sin vakt. Vid minsta lilla ljud i skogen…


Svar

  1. ehm, har du stött på en vildkanin?

    RE: Oh I wish! Pelle Kanin vore en lätt match.

  2. Det var nog bara en Sollentunabo. De brukar hålla till där i skogen ibland 😉

  3. Men Matte, oavsett vad det var så var det väl en Sollentunabo om det hela skedde i Sollentuna så din gissning borde faktiskt diskvalificeras.

  4. Jag tror på en rottweiler eller en grand danois.

    RE: Ja, alltså av de vassa tändernas skull att döma… Ja inte är det långt borta. Dock vet jag inte hur många tassar den här besten egentligen har. Troligtvis inga (som man vet av i alla fall…men de är ju rätt lömska).

  5. Virvla. Så. Människor passerar inga komungränser? Alla som rör sig i sollentuna är sollentunabor? Eller är det skogsfolk?


Lämna en kommentar

Kategorier