Skrivet av: Dolly | juni 30, 2006

Ingvar se upp!

Läste artiklar om IKEA. Det är mycket ikea nu. Flytt hit och dit. Expandering av företaget. Städer försöker charma Ingvars gunst om att få bygga ett alldeles eget Ikea. Även charmiga Sikeå vill vara med och slåss. Men icket. Förgäves gick varuhuset till Haparanda/Tornio. Säkert det sista varuhuset som kommer att byggas norr om Barkarby. Tråkigt. Riktigt tråkigt. Men jag förstår anledningen. Happis får mycket gränshandel. Främst Finland, men även kanske nordnorge.

Som fd Umebo känns det dock förargligt. Från Rådhustorget -som ligger mitt i stan har vi 27 mil till Birsta (Sundsvall) och ungefär 40 mil till varuhuset i Haparanda. Umeå är en akademikerstad, har en medelålder på 37 år och är kanske en av Sveriges mest expansiva städer. Efterfrågan på Ikea är stor. Men avståndet är gigantiskt om man jämför söderöver. Jaja, vi bor väl kanske inte direkt trångt här uppe men…ändå. Tyvärr verkar det vara de egna politikerna som inte förstår detta. Så Ingvar snälla. Screw them och bygg!

Någon på aftonbladet hade kommenterat följande.
Rubrik: Finns norrlänningar i Sthlm.
Inlägg: Tycker de Norrlänningar som flyttat till Sthlm jobbar hårdare och bidrar mer till ekonomin än dryga Stockholmare. Och de klagar inte på att A-kasseberoendet är större i deras hemtrakter. Men det är väl bra att de får ett IKEA som skapar jobb och drar kunder till Sverige från Finland (och kanske norra Norge).
Där ser man.

Wello! Nu ska jag ut i solen. Råkade somna framför avsnitt av Sex and the city på morgonen. Och hovvaligen vad jag drömde. Men se nu. Nu jere på tin att ja gå ut.
Såg det här på min startsida. Där det står kort vad tv-programmet handlar om.
Sommarlovsprogrammet, Hej Hej Sommar -Nic Schröder sänder direkt från Lund. Serier och inslag varvas med våta lekar.

I rest my case…

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: