Skrivet av: Dolly | februari 19, 2007

6 söndagar av lycka i svennbanan-Sverige

TV-Sverige var under sex veckor berikat med en fantastisk reality-serie. Det är naturligtvis I en annan del av Köping. Människorna i serien är helt underbara! Och de som intervjuade gjorde ett riktigt bra jobb.
De förgyllde verkligen mina annars ganska ångestfyllda söndagar. Jag skrattade och skrattade. Inte åt dem. Med dem. Viktigt att poängtera. Och varje gång när programmet slutade kände jag mig lite bättre till mods. Men samtidigt fundersam. De roligaste jobbet jag haft var som boendehandledare på B-gatan. Både kollegor och boende är så härliga där. Man minns tillbaka lite…

Som när man knackar på hos B. Oftast, nästan alltid sitter han och lyssnar på musik. Spelar in och ser på video samt läser en tidning. Samtidigt. När man kommer in och avbryter honom i allt det där och börjar rocka loss med en diskborste i handen. Till Grease, Schlager eller vad det nu kan vara. Han släpper allting och hoppar upp och dansar. Trots att han är ganska stel lyckas han ändå få till det med höftrullningarna. Det bara lyser om honom. Han älskar verkligen musik. Och är en riktig livsnjutare.

Många håller en ganska reserverad ställning till förståndshandikappade (eller utvecklingsstörda -vilken term man nu ska använda). Vi brukar väl hantera främmande saker så. Men kanske att serien öppnade ögonen hos de återhållsamma. Och att man finner ny respekt både för de boende och för de som jobbar med dem. För de förtjänar den. Det är ingen lek att jobba med dessa människor. Allting är inte alltid solsken. Men det behövs inte så mycket för att stämningen ska lätta. Skrattet är aldrig långt borta. Vilket man också kunde se i serien.

Hoppas det blir en fortsättning. Det vore kul! Att få höra nya citat från Tobbe. Gärna i stil med: Jävla latmask! (-till sin kompis som är rullstolsburen och får hjälp i en längdhoppstävling)
Sedan måste jag bara kommentera titelspåret. Strålande val! Cass Elliott – Make your own kind of music. (The mamas and the papas). En låt vi alla kan ha i åtanke. Så att vi inte bara följer med strömmen.

I en annan del av Köping
Tobbe, Micke, Linda och Mats. Bilden är från Tv4.se

You’re gona be nowhere
The lonliest kind of lonely
It may be rough going
Just to do your thing’s the hardest thing to do

But you’ve gotta make your own kind of music
Sing your own special song
Make your own kind of music
Even if nobody else sings along

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: