Skrivet av: Dolly | juli 24, 2008

En resa till vemodet

För en vecka sedan kom vi hem från en kryssning, som Mattes föräldrar bjöd på. Peppet var stort innan, bara åka båt, äta bufféer som aldrig tycks ta slut och uppleva en ny stad -Riga.

Vid hamnen såg vi båten vi skulle åka med, den var inte lika fin som de andra. Men vad gjorde det. Vi skulle åka båt, äta bufféer som aldrig tycks ta slut och uppleva en ny stad. Själva upplevelsen av båten och hytten, i vilken man gick ett steg in och backade ett ut. Men det gjorde ingenting, hytten ska man bara sova några timmar. Vi skulle ju åka båt, äta….

Dessvärre levde inte maten upp till våra förväntningar. Köttet exempelvis var märkbart stekt tidigt den dagen -mest troligt dagen innan och det som skulle bli så lyxigt och mysigt kändes mest konstigt. Men köttbullarna var inte mamma scans -hurra! Vi bestämde där och då att vi skulle byta in middagsbuffén mot á la carte. Vilket visade sig vara ett strålande drag.

Vi fick några timmar i Riga att strosa runt på. Vi knallade genom deras saluhallar. Och herregud vad mycket och stort det var. Tre fotbollshallar plus stor marknad utanför som slingrade sig runt området. Förstå vad man kan gå länge för att handla middag. Därefter begav vi oss in mot gamla stan. Ett helmysigt område med en vacker kyrka. Ja och sedan knallade vi genom en stor grön park och mot båten. Det som slår en när man besöker staden är det överhängande vemod som vilar över staden. Har det med tidigare Sovjet att göra? Varenda människa ser ut som att det helst vill försvinna från jordens yta. Det finns liksom ingen livsglädje någonstans! Men det är väl kanske en stad och ett land under förändring. Så hoppas att de blir mera peppade på livet snart.

För att avsluta med någonting positivt. Maten tillbaka var helt fantastisk! En liten pizza till förrätt med grillade grönsaker och en krämig pasta med kantareller och coctailtomater. Det var vansinnigt gott! Och där var även personalen trevlig (så trevlig man kunde vänta sig efter några timmar med båten och i Riga…). Och det var väldigt skönt att få komma bort några dagar mitt i arbetet. Det behövde vi. Både var för sig och tillsammans.

Nu laddar vi inför nästa etapp. Umeå/Sundsvall/Tyskland. Det ska bli härligt att få komma hem. Jag saknar dem där uppe. Och från Umeå till Sundsvall för att se Winnerbäck och bo på hotell. Slutligen åker vi därifrån till Tyskland. Så ser planen ut. Imorgon åker vi. Hurra!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: