Skrivet av: Dolly | februari 13, 2011

Barn ska lära sig slåss

Jag skulle ha skrivit igår. Då var jag så upprörd och laddad. Nu har det liksom lagt sig. Så det blir ett ganska fredligt inlägg. För länge sedan hade jag en diskussion på ett där en pappa var stolt över att hans dotter slagit en annan pojke för han tagit hennes flytring. Någonting i den stilen var det. Nu är han igång igen. Fast denna gången säger han inte rakt ut att man ska lära barn att slåss. Han gömmer sig lite bakom att man ska stå upp för andra och kunna slå tillbaka när man är utsatt.

Jag är allt för att man ska stå upp för någon som blir utsatt. Absolut. Men vi kan väl för fasen inte lära barnen att slåss så snart någonting är fel. Då kan vi sluta upp med pedagogisk verksamhet på förskolor och skolor och öppna kriscentrum istället. Nej. Det handlar väl om att bygga en god självkänsla, respekt och trygghet hos barnen samt lära dem att lösa konflikter med ord. När orden inte räcker till får man försöka få dem att ta hjälp av en vuxen.

Han avslutade sitt inlägg att skriva om hur jäkliga alla stockholmare var i trafiken i fredags (under snökaoset). Men att han minsann (norrlännings som han är) hjälpt fem bilar osv. Tråkigt. För mina erfarenheter var tvärtom, det verkade som att folk verkligen stod upp för varandra och hjälptes åt. Och ja. Det är ju sett från undertecknads perspektiv -ett norrländskt.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: