Skrivet av: Dolly | december 5, 2011

Efter 10

Tittar på en repris av ett Efter tio program. De talar om prestationsångest. Tre gäster, som haft en tuff resa sitter och pratar. En psykolog är där och berättar hur KBT fungerar. Ett allvarligt ämne som berör väldigt många.

Vips så går Malou över till en flicka på 12 år som vunnit en kladdkaketävling. Jättekul. Men just det här är ju en grej som gör åtminstone mig så jävla trött. Som finns att läsa i majoriteten av tidningarna. ”Du duger som du är, boosta ditt självförtroende” några sidor senare kan man läsa om hur ”du bäst går ner i vikt”.
Det är ju exakt samma grej här.
Samtalet kanske fångat några tittare som känner igen sig. De berättar hur man skulle kunna gå tillväga. Prestationsångest verkar vara vanligt förekommande osv. Men hey! Skit i det! För nu ska vi tala om en tolvåring som minsann kan baka grymma kladdkakor och startar sitt eget bageri innan hon ens blivit tonåring (okej det vet jag inte ännu). Vad gjorde du själv i den åldern? – snacka om att bringa prestationsångest? En tolvåring som de sminkat upp och talar som en vuxen människa. Hon bjuder fyra barn på sin kladdkaka med mintchoklad i. Tre barn äter och tycker att det är gott. Innan Malou går därifrån säger hon: ”Ja, det var ju ett gott betyg. Alla har ätit upp, ja utom du (en pojke på kanten). Men du kanske inte tycker om kladdkaka. Neej, det gör du inte.”

Så du kan försöka med all mindfullness du vill för att försöka arbeta med prestationskraven i arbets-/privatlivet. Men fan, kan du inte ens få ihop en kladdkaka. Well…

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: