Skrivet av: Dolly | juli 12, 2012

Ingen sommar utan…

…sorg.

Jag och Matthias kan det här med toppar och dalar. Förra året, gjorde vi ultraljudet 25:e juli på morgonen, susade norrut för att på kvällen få reda på att pappa var döende. Fyra dagar senare avled han på sjukhuset. Snart årsdag. Hjälp. Det gör ont i själen och kroppen…
Och sen var det årets sommar.
Nervösa åkte vi i torsdags från Sikeå  och havet och in till staden för att göra färdigt husaffären. Lite nervöst men till sist var huset vårt och jublande glada andades vi ut utanför banken. Nu skulle vi fira med blåbärsmjukglass. Ringde mamma som passade Sebastian under mötet och skulle höra var vi skulle möta upp. Hon var på sjukhuset. Morfar som var dålig senaste tiden hade börjat sin sista resa. In och ur medvetenade. Han hade träffat mormor, hon var så glad. Och han var så lugn och trygg. Redo att sluta upp det här livet och fortsätta ett annat. Jag hann prata med honom en kort sväng. Han blev glad när jag berättade om huset och önskade oss allt gott i livet.

I söndags tog morfar de sista andetagen. Och även om det är oerhört sorgligt och tråkigt för oss som står kvar känns det skönt, för hans skull. Morfar fick ha ett långt härligt liv och får nu vara tillsammans med mormor igen. Han hade saknat henne. Det finns en del att bära med sig och vi kommer så klart sakna honom. Vår fina morfar, med starka händer, en halv tumme och oerhört fasta principer.

För en dryg vecka sedan var jag och tittade till pappas grav. Jag har inte orkat gå dit förrän nu, det var skönt att vara ensam där en stund. Stenen blev jättefin, som han ville ha den. Och miljön runt omkring är särskilt vacker nu på sommaren.

Bild

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: